Mange har hørt om inkasso og har fordomme om hvordan inkasso fungerer. Her kigger vi på fordommene og forklarer, hvordan inkasso fungerer.

  1. Fordom: Inkassokrav = RKI registrering

Dette er en fordom, som rigtigt mange har – at et inkassokrav betyder, at man bliver registreret i RKI (også kendt som Ribers) og sådan kan det også godt være, men du vil altid modtage et brev, direkte fra RKI, hvis det sker. Er du i tvivl om, hvorvidt du er registreret i RKI, kan du benytte hjemmesiden Dininfo.dk, der kan fortælle om du er registreret og i øvrigt bliver du slettet, så snart du har betalt din gæld.

  1. Fordom: Inkassovirksomheder vil bare gøre livet sværere for dem med økonomiske problemer

Faktisk er vores primære formål at hjælpe med at finde gode løsninger for dem, der har problemer med deres økonomi, så de slipper ud af deres gæld. Det gavner både vores kunder og de mennesker, som vi er i kontakt med.

  1. Fordom: I lægger en masse omkostninger og renter på fakturaerne

Inkasso-omkostninger er lovmæssigt reguleret, og derfor må vi ikke lægge flere omkostninger på inkassosager end tilladt iflg. loven. Det samme gælder renter, som er fastsat efter nationalbankens udlånsrente +8% – det betyder at procesrenten dags dato er 8,05%