Bæredygtighed, der ændrer spillereglerne – Sergel leder vejen

Hos Sergel er bæredygtighed ikke bare et buzzword – det er et fundament i alt, hvad vi gør. Vores ansvar rækker langt ud over inkassoprocesserne. Vi arbejder hver dag på at sikre, at vores kunder og deres kunder får den støtte, de har brug for, for at bevare den økonomiske stabilitet, samtidig med at vi værner om både socialt ansvar og klimaet. For at skabe en bæredygtig fremtid fokuserer vi på tre hovedområder: finansiel, social og miljømæssig bæredygtighed.

Økonomisk bæredygtighed – en stabil fremtid for alle
Vi ved, at finansiel stabilitet er fundamental for både individer og samfundet. Hos Sergel tager vi vores ansvar seriøst og sikrer, at vores kunder får en sikker og pålidelig partner, som hjælper dem med at navigere i kreditmarkedets udfordringer. Gennem en etisk og gennemsigtig inkassoproces bidrager vi til at bevare tilliden til kreditmarkedet, hvilket igen styrker økonomien som helhed.

For 2024 sigter vi yderligere mod at styrke vores rolle som en ansvarlig aktør på markedet. Ved at implementere AI-strategier og teknologi arbejder vi på at gøre vores indsamlingsproces mere bæredygtig. Denne teknologi hjælper os med at skabe mere præcise og retfærdige løsninger, hvilket igen hjælper vores kunder samt deres kunder med at genvinde kontrollen over deres økonomi hurtigere.

”Vi ser en øget interesse og flere krav fra vores kunder, når vi deltager i større udbud. Tilbagemeldingen er, at vi kontinuerligt rangeres højt, når det kommer til bæredygtighed”, siger Johan Anrog, Nordic Bid Manager ved Sergel. Sergel er ydermere det første inkassobureau i verden, der er certificeret i henhold til Science Based Targets Initiative (SBTi). Der er andre inkassobureauer, der har forpligtet sig til at overholde SBTi, men vi er det eneste inkassobureau, der er certificeret til at opfylde og overholde målene. Dette viser, at vi ikke kun taler om bæredygtighed – vi realiserer målene og sikrer en bæredygtig fremtid! 

Social bæredygtighed – mangfoldighed og inklusion på arbejdspladsen
Sergel stræber efter at være en arbejdsplads, hvor alle føler sig velkomne og engagerede. Vi er overbeviste om, at en mangfoldighed af perspektiver og erfaringer gør os stærkere som organisation. I 2024 og fremover arbejder vi aktivt hen imod en ligestillet arbejdsplads med en 50/50 fordeling mellem kvinder og mænd på alle niveauer. Udover dette er vi fast besluttet på at mindske ubevidste fordomme gennem uddannelse for både ledere og medarbejdere - vores mål er at øge bevidstheden på disse problemstillinger.

Vi sikrer også, at alle rekrutteringsprocesser er fair, objektive og kompetencebaserede. Det er ikke kun et spørgsmål om retfærdighed, men om at skabe de bedst mulige vilkår for vores medarbejdere og virksomheden som helhed. Vi sigter efter at skabe et engagerende arbejdsmiljø, hvor hver enkelt medarbejder har mulighed for at vokse og udvikle sig i deres rolle.

”Sergels engagement i sine medarbejdere har også ført til, at vi på koncernniveau i Q3 nåede en rekordhøj eNPS på 38, som tidligere lå på 25 i Q2. Dette er et bevis på, at vores investeringer i ledelse, mangfoldighed og et inkluderende arbejdsmiljø betaler sig", siger Anne Kristi Rimeslåtten, Chief People & Culture Sergel Group.

Miljømæssig bæredygtighed – mindsket miljøpåvirkning
Vi anerkender, at vores ansvar rækker ud over de økonomiske og sociale forhold. Vi har alle et ansvar for at reducere vores påvirkning af miljøet, og hos Sergel tager vi dette ansvar meget alvorligt. Et af vores konkrete mål for 2024 er at reducere vores elforbrug med 7 procent og reducere vores CO2-udledning ved at fremme grønnere valg i vores drift. Dette omfatter gennemgang af vores kontorlokaler og valg af mere miljøvenlige muligheder for energiforbruget. Derudover arbejder vi på at reducere forretningsrejserne med 10 procent ved at implementere et nyt bookingsystem, der sporer og måler udledningen af ​​CO2.

Vi tilbyder også e-læringsværktøjer til vores medarbejdere for at øge viden om bæredygtighed og skabe engagement omkring disse problemstillinger. Det handler ikke kun om at mindske vores påvirkning, men også om at være en rollemodel for andre aktører i branchen.

Sammen om en bæredygtig fremtid
Hos Sergel er vi overbeviste om, at der sker en reel forandring, når vi arbejder sammen. Vores investeringer i økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed er et skridt i den rigtige retning mod en mere bæredygtig fremtid. Ved at fokusere på disse områder sikrer vi, at vi ikke kun tager ansvar for vores egen virksomhed, men også for samfundet og verden omkring os.

Vi ser frem til at fortsætte dette arbejde gennem resten af ​​2024 og frem, og vi er taknemmelige for den tillid, vores kunder viser os. Med fælles indsats kan vi skabe en mere bæredygtig og retfærdig fremtid for alle.