Sådan får du styr på sommerøkonomien

Sommeren er her endelig. Og med sommeren følger ferie, varme sommeraftener, spontane aktiviteter, køb af nyt sommertøj, ture og festivaler. Men der betyder også øgede omkostninger, som kan mærkes i pengepungen om efteråret. Det er ikke altid sjovt at tale om økonomi, men med lidt planlægning kan man komme langt, selvom midlerne måske er små. Her er nogle værdifulde tips.

Lav et budget. At vide, hvor meget du har råd til at bruge, gør det lettere ikke at bruge for meget. Sæt penge af, som du skal bruge til husleje, mad, abonnementer og andre faste udgifter, så du ikke ved et uheld bruger dem på andre ting. Vi har lavet en budgetskabelon som du kan finde her

Planlæg og prioriter aktiviteter. Du kan finde steder hvor du kan have det sjovt, uden at det bliver for dyrt. Planlæg aktiviteter der undgår at du bryder dit budget, eller hvor du skal betale på kredit.

Undgå at bruge kreditkort. Hvis du skal bruge det, så læg penge til side og hold styr på, hvornår regningen skal betales for at undgå at betale unødvendige renter.

Køb ikke det første og det bedste, men sammenlign altid priser. Med lidt research kan du spare penge på f.eks. udlandsrejsen eller det sommerhus du skal leje.

Hold styr på hvor meget du bruger. Ved at holde styr på hvor meget du bruger, kan du holde din feriekonto i et fornuftigt leje.

Forbered en feriekonto til næste år. Sparer du lidt penge i løbet af året, kan du spare op til ferien på forskud, og ved præcis hvor mange penge du skal bruge, når du når dertil.

Økonomi og planlægning gå hånd i hånd. Hvis du planlægger din økonomi, bliver det lettere at få pengene til at række længere. Hav en dejlig sommer!

Læs mere