Sådan får du pengene til at række julen over

Julen står for døren, og med den kommer der høje forventninger om julehygge og de udgifter der hører med. Omkring julen har mange også tendensen til at have den store pung fremme. Men hvordan kommer du igennem julehandlen, hvis det står stramt til økonomisk? Vi har samlet nogle tips, der kan hjælpe dig på rette vej.

Læg et budget i ordentlig tid. Hvis du ved hvor meget du har råd til at bruge, bliver det lettere ikke at bruge for meget. Glem ikke at afsætte penge til dine faste udgifter, så risikerer du ikke at komme til at bruge de penge på andre ting.

 

Planlæg dine indkøb. Lav en indkøbsliste over, hvad du planlægger at købe, og hold dig derefter til den. Så mindsker du risikoen for spontan shopping og unødvendige omkostninger

 

Brug Black Friday. Flere og flere julekøb bliver lavet i november. Hvis du har forberedt en indkøbsliste, bliver det endnu nemmere at købe alt, hvad du skal bruge, til en lavere pris. Så får du mere værdi for pengene.

 

Betal med det samme. Hvis du betaler på kredit, så sørg for at betale regningen tidligt, for at undgå ekstra omkostninger.

 

Hold styr på hvor meget du bruger. Ved at holde styr på hvor meget du bruger, er det lettere at overholde dit budget.

 

Det kan også være en god idé at tale om økonomi med børn og unge. Selvom mange forbrugere ifølge prognosen ikke forventes at gå på kompromis med børnenes julegaver. Fortæl børnene, at de ikke altid kan få alt, hvad de ønsker, og at økonomien kan se anderledes ud i forskellige perioder. Børn har det godt med at forstå, hvad der sker. Inddrag dem i diskussionen – det kan mindske deres angst. De forstår mere, end du går og tror.

 

Udgifterne til julen prioriteres højt for mange, men udgifterne kan hurtigt løbe løbsk, så køb fornuftigt. Økonomi og planlægning går hånd i hånd. Planlægger du din økonomi på forhånd, bliver det nemmere at have penge nok til jul!

Læs mere